VESLAČKA SEKCIJA

 

“IMA NEČEG U VESLANJU ŠTO VAS UHVATI I NIKAD NE NAPUŠTA.
UBRZANJE JEDNOG ZAVESLAJA VODI VAS U SLEDEĆI DOK ČAMAC PARA VODU.
SNAGA POKRETA ČAMCA ISPUNJAVA VAS OSEĆANJEM ENORMNE MOĆI.”

 

 

Naša ženska i muška veslačka ekipa učesnice su ne regatama u Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Možemo se pohvaliti da smo i mi uspešni organizatori međunarodnih veslačkih regata pod nazivom Regata mira i prijateljstva.


PRVA MEĐUNARODNA VESLAČKA REGATA MIRA I PRIJATELJSTVA

Prva regata u organizaciji Škole za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju 06.maja 2006 godine održana je PRVA MEĐUNARODNA VESLAČKA REGATA MIRA I PRIJATELJSTVA . Pored domaćina učestvovale su ekipe srednje škole i Pomorskog fakulteta iz Portoroža, Pomorskog fakulteta iz Splita, Srednja pomorska škola iz Kotora i Srednja škola iz Venecije. Učestvovale su i ekipe veslačkih klubova iz Beograda i Vojske SCG. Cela manifestacija bila je dobro medijski propraćena. U organizaciji su nam pomogli naši pokrovitelji Ministarstvo prosvete i sporta Republike Srbije, Gradski, Gradski sekretarijat za sport i omladinu, Opština Savski venac, Vojska SCG i brojni donatori – Jasmil, Maxi, KPInfostan, Impactbel, Lunax, Art Studio, Veslački klub Partizan. Pored pokrovitelja i donatora, naši gosti na regati bili su i ambasadori Italije, Slovenije i Hrvatske, kao i TV ekipe RTS-a i STB-a i novinari dnevnih listova Politike, Danasa, Blica, Večernjih novosti i Sportskog žurnala. Pored sportskog takmičenja bilo je to lepo druženje i razmena ideja sa učenicima i studentima srodnih škola.


DRUGA MEĐUNARODNA VESLAČKA REGATA MIRA I PRIJATELJSTVA

5. maja 2007 godine na Adi Ciganliji održana je DRUGA MEÐUNARODNA VESLAČKA REGATA MIRA I PRIJATELJSTVA  u organizaciji naše Škole. Gostovale su ekipe iz Portoroža, Splita, Rijeke, Kotora i Venecije. Takođe, učestvovala i ekipa Vojne Akademije. Organizovano je takmičenje u muškoj i ženskoj konkurenciji. Naša Škola učestvovala je sa dve muške i jednom ženskom ekipom. Prva muška ekipa osvojila je prvo, druga muška ekipa peto a ženska ekipa treće mesto.


TREĆA MEĐUNARODNA VESLAČKA REGATA MIRA I PRIJATELJSTVA

18. aprila 2008 godine na Adi je održana TREĆA MEÐUNARODNA VESLAČKA REGATA MIRA I PRIJATELJSTVA  u organizaciji naše Škole. Ugostili smo goste iz Crne Gore, Slovenije, i po prvi put goste iz Novog Sada i Rumunije. Takođe, učestvovale su i ekipe Vojne akademije. Regata je održana pod pokroviteljstvom opštine Savski venac i gradskih sekretarijata za obrazovanje i sport i omladinu. Sponzori regate su Garmin, JP Ada Ciganlija, Elkoms, JKP Infostan, Pepsi. U ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je ekipa iz Slovenije, dok su naše devojke bile druge. U muškoj konkurenciji prvo mesto osvojila je ekipa pomorskog fakulteta iz Kotora.


OSTALE REGATE

2006/2007
PORTOROŽ - novembar 2006.
KOTOR - februar 2007.
VENECIJA - mart 2006.

2007/2008
PORTOROŽ - novembar 2007.
KOTOR - februar 2008.

2008/2009
PORTOROŽ - novembar 2008.
KOTOR - februar 2009.